Blog

Andělský strom

By 17 listopadu, 2021 No Comments

Zveme Vás k možnosti zapojit se do projektu Andělský strom – vánoční dárky pro děti odsouzených rodičů, který pořádáme již 11. rokem.

Jak to celé funguje?

Odsouzené mámy a tátové napíší vánoční dopis pro své dítě a Andělský strom k dopisům připojí vánoční dárek, který si odsouzení (vybraní věznicí) nemohou dovolit. Tak dostávají děti pod stromeček dáreček od „mámy nebo táty“ spolu s dopisem. Nejčastější reakcí dětí je radost, že na ně rodiče myslí, i když spolu nemůžou být, a cítí se milované. Projekt kromě radosti pro děti posiluje rodinná pouta, která jsou velkou motivací ke změně pro odsouzené rodiče a výrazně tak snižují recidivu.

V České republice je podle odhadů 30 – 40 000 dětí, kteří mají rodiče ve vězení. V loňském roce se do Andělského stromu zapojilo mnoho věznic a bylo obdarováno 1 355 dětí. Pomozte nám obdarovat co nejvíce potřebných dětí i letos!

Jak se do projektu můžete zapojit?

1. buď jako celé společenství vybráním důvěryhodného koordinátora, se kterým se dohodneme na počtu dárků a budeme s ním nadále komunikovat ohledně potřeb konkrétních dětí. Zašleme mu také kontaktní údaje pečujících osob i dopisy odsouzených rodičů;

2. nebo projekt Andělský strom můžete inzerovat ve vašem společenství a nechat to již na jednotlivcích, jestli se do projektu zapojí a kontaktují nás (skrze náš webový formulář na našem webu, nebo na našem Facebooku nebo emailem na andelskystrom@mvs.cz);

3. nebo projekt můžete podpořit finančně na náš účet 243 511 614 / 0300 případně přispěním do naší veřejné sbírky na dárcovském webu darujme.cz.

4. Dále nám pomůžete, budete-li informace o projektu šířit dále a to jakýmkoli způsobem – puštěním příběhu odsouzené maminky Terezy; rozdáním letáčků (vytištěné letáčky můžeme na vyžádání zaslat), emailově, na webu nebo třeba sdílením našich příspěvků na facebooku;

5. a samozřejmě v neposlední řadě budeme vděční za vaši modlitební podporu projektu, za ochotné dárce, za včasné odeslání všech dárků, za veškerou logistiku a za naše pracovníky a dobrovolníky.

Předem děkujeme za jakoukoli podporu Andělského stromu!

Kdybyste měli jakékoli dotazy, neváhejte se na mě prosím obrátit.

 

S přáním pokojných dní

Mgr. Blažena Kotrsová, koordinátorka projektu Andělský strom

Mezinárodní vězeňské společenství, z.s.
Balbínova 550/10
120 00 Praha 2
blazena.kotrsova@mvs.cz

jak

jak